Posted on

«ΓΙΟΡΤΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΚΥΛΟΒΟΛΤΑΣ, ΣTO ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Γιορτή Υιοθεσίας και Ενημέρωσης» για τα αδέσποτα ζώα του Κυνοκομείου Ηρακλείου διοργανώνει η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ του Κυνοκομείου με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού- Τμήμα Πολιτισμου & Εθελοντισμου, το Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, στο Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια).
Η δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα εθελοντισμού αλλά και υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων και παράλληλα να ενημερώσει τους δημότες για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αναδοχή, την υπεύθυνη υιοθεσία, τη στείρωση των κατοικίδιων ζώων αλλά και των συνθηκών ευζωίας αυτών. Σημειώνεται ότι η υιοθεσία των σκύλων από το Κυνοκομείο Ηρακλείου επιτρέπεται σεόποιον το επιθυμεί (ακόμα και σε κατοίκους εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου Ηρακλείου). Γίνεται με την υπογραφή σχετικής δήλωσης και με την υποχρέωση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ζώου. Όλα τα ζώα του Κυνοκομείου, είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και αποπαρασιτωμένα και δίδονται προς υιοθεσία, βάσει των απαιτήσεων του
Ν 4830/21.

Ο Δήμος Ηρακλείου, ευχαριστεί τους φιλόζωους εθελοντές, χωρίς τη συνδρομή των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτή η δράση, που βοηθούν με σωστή ενημέρωση και αγάπη σε όλα τα σκυλάκια του Κυνοκομείου και όχι μόνο.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα σκυλάκια του Κυνοκομείου και άλλα αδέσποτα φιλαράκια μας και να μάθετε περισσότερα για την υιοθεσία και τη φροντίδα τους.