Φιλοζωικά Σωματεία

Φιλοζωική ομάδα Σείριος

Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό. Βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός. Το όνομά του προέρχεται από το ελληνικό “Σείριος” που σημαίνει “φωτεινός”. Η μυθολογία λέει ότι ο Σείριος ήταν ο σκύλος του Γίγαντα Ωρίωνα. Για εμάς ο Σείριος είναι αυτός που ενώνει όλους εμάς και μας δίνει την όρεξη και τη δύναμη για μία νέα, φρέσκια, φωτεινή Φιλοζωική Ομάδα για τα αδέσποτα ζωάκια του Ηρακλείου και όχι μόνο! Όλοι εμείς, απλοί φιλόζωοι, εθελοντές, φροντίζουμε καθημερινά και προσπαθούμε να βρούμε ένα ζεστό σπιτικό στα αδέσποτα της πόλης μας. Θεωρώντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των αδέσποτων προέρχεται από δεσποζόμενα, επιδιώκουμε σοβαρές και υπεύθυνες υιοθεσίες όπου ο νέος κηδεμόνας αντιλαμβάνεται την έννοια της ευζωίας του κατοικίδιου του αλλά και την αναγκαιότητα της σήμανσης (microchip) και στείρωσης του. Για εμάς τα παραπάνω αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την υιοθεσία ενός ζώου συντροφιάς. Ελπίζοντας σε μία καλύτερη ζωή για αυτά τα πλάσματα, προχωράμε και σας θέλουμε όλους μαζί. Αν έχετε λοιπόν όρεξη, διάθεση και θέλετε και εσείς να αλλάξει κάτι στις τύχες αυτών των αθώων πλασμάτων, επικοινωνείτε μαζί μας στο fo.seirios@yahoo.gr ή στο Facebook
“Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου”

Ζωφόρος

Σκοπός της μη κερδοσκοπικής εταιρείας είναι ο σχεδιασμός ,η υλοποίηση και δημοσιοποίηση δράσεων και ιδεών που συμβάλλουν στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην προαγωγή του Πολιτισμού με έμφαση στις δράσεις που αφορούν στην Ζωοφιλία, μέσω δραστηριοτήτων των μελών της αλλά και μέσω της προώθησης συνεργασιών με Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς, Ιδιώτες και Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Η Ζωφόρος μέσω της συνεργασίας της με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), τη μεγαλύτερη της χώρας, έχει εκπονήσει μια σειρά επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων για τα ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με τα ζώα γενικώς (συντροφιάς, παραγωγικά, εργασίας, άγριας πανίδας..) και αγωνίζεται συστηματικά για την υλοποίησή τους, παράλληλα με τον αγώνα  βιώσιμων λύσεων για το Φυσικό μας Περιβάλλον.(www.pfpo.gr)

Η Ζωφόρος συνεργάζεται με επιστήμονες, διανοούμενους, πολιτικούς, οι οποίοι αναγνωρίζουν και σέβονται τη ζωή στο σύνολό της. Παλεύει με εκείνους, που αντιλαμβάνονται, ότι δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα, τα οποία έχουν δικαιώματα στον Πλανήτη.

Τηλ. 6979913007. Περισσότερα στο http://zophoros.ning.com/